Onderwerp: snIRC :: Ontwikkeling snIRC 3.0

Geplaatst door snabbi op 29-12-2008 20:30
#6

Eerste schermafbeeldingen zijn beschikbaar.
Wat je ziet op deze schermafbeelding:

Eerst is er een lijst van scorelijsten. Hier staan er als voorbeeld 4 afgedrukt. Wanneer we 1 scorelijst aanklikken dan krijgen we de eigenschappen. Links onderaan staat bijvoorbeeld een naam die we kunnen tonen wanneer we een tussen of eindstand laten zien in de kamer. Ook kunnen we aangeven voor welke spellen punten bijgehouden kan worden.

Rechts bovenin is even wat ingewikkelder. Hier staat hoe we de score kunnen bijhouden. %p is hierbij het standaard toe te voegen aantal, maar we kunnen ook rekenen met dit getal. Hoe moet je je dit voorstellen: Stel we beantwoorden een vraag voor 100 punten juist. We willen nu trivpunten met 100 verhogen en trivvragen (het aantal vragen dat juist is beantwoord) met 1. Door een 1 in dit vakje te plaatsen gaat deze scorelijst maar met 1 omhoog.

Wat je nog meer ziet is dat de scorelijst automatisch gereset kan worden. In oude versies was dit nogal een brakke functionaliteit. Hier staat helemaal voor je uitgerekend wanneer een reset plaats kan vinden. Ik heb het plaatje gemaakt op 30-12. In het veld van Afwijking staat 22-12-2008 00:00:00
De bot kijkt hierbij vooral naar het feit dat de "dag" geselecteerd staat. Dit houdt in dat elke dag een reset moet plaatsvinden voor de scorelijst genaamd dagscore. Dit gebeurt op tijdstip 00:00:00 omdat dat in dat veld zo staat aangegeven. In de regel eronder staat uitgerekend wanneer de eerst volgende reset zal zijn.

Andere opties zijn het wel of niet tonen van de eindstand voordat er gereset wordt en of de vorige stand (voordat gereset werd) nog teruggehaald kan worden.

Geef hier je mening door een bericht toe te voegen.

www.snirc.nl/extra/dialog-1.jpg
www.snirc.nl/extra/dialog-2.jpg

Gewijzigd door snabbi op 30-12-2008 02:18